

K přípravě čaje matcha tradičním způsobem, šleháním, budete časem potřebovat bambusovou metličku.
V Japonsku ji vyrábí z jediného kousku bambusu zruční mistři.
Časen je nepostradatelnou součástí výbavy čajového rituálu. Je vyřezaný z jednoho jediného kusu bambusu a počet jeho vláken se liší. Časen je při tradičním čajovém obřadu nenahraditelným nástrojem už od devátého století, kdy se tento obřad stal součástí japonské kultury. Celá ceremonie má přesně předepsaná pravidla. Rozemletý čaj se bambusovou lžičkou čašaku vloží do čajové misky čawan. Matcha se postupně zalije vodou o teplotě max. 70 °C a bambusovou metličkou časen se čaj ručně šlehá do husté pěny.
Pro usuča, jemnější variantu čaje, použijte 2 lžičky čašaku na 70 ml vody a energicky míchejte ve tvaru písmene M. Pro silnější čaj koiča použijte 3-4 lžičky čašaku na 40 ml vody. Koiča má hutnější konzistenci a míchá se mírným krouživým pohybem.
Obsah antioxidantů v Matcha Tea.
Uvolňování energie v porovnání s kávou.
Jak balíme zásilky a čím je vyplňujeme?
Díky spolupráci se spřátelenými eshopy nám téměr odpadá povinnost kupovat materiál na vyplňování krabic, navíc řadu krabiček dokážeme získat od našich dodavatelů.
Snažíme se tedy o minimální spotřebu materiálu, který navíc ani sami nemusíme kupovat (jen velmi výjimečně). V balíčkách tak můžete najít papírové výplně, rozstříhaný karton, často rozřezané krabice a také plastové výplně, které získáváme z balíčků od dodavatelů. Snažíme se tedy balit co nejšetrněji k naší planetě! :)