Bambusová metlička na matcha tea - Chasen

299,00 Kč
Bez DPH
39 ks

K přípravě čaje matcha tradičním způsobem, šleháním, budete časem potřebovat bambusovou metličku.

V Japonsku ji vyrábí z jediného kousku bambusu zruční mistři.

Množství
Skladem

 

Zásady zabezpečení (Vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí)

 

Zásady doručení (zboží expedujeme ihned, dodání do 2 dnů)

 

Zásady komunikace (jsme tu pro Vás 24/7)

Přidejte do košíku produkty v hodnotě 850,00 Kč a budete mít dopravu ZDARMA!

JAK PROBÍHÁ TRADIČNÍ JAPONSKÝ ČAJOVÝ OBŘAD? 

Časen je nepostradatelnou součástí výbavy čajového rituálu. Je vyřezaný z jednoho jediného kusu bambusu a počet jeho vláken se liší. Časen je při tradičním čajovém obřadu nenahraditelným nástrojem už od devátého století, kdy se tento obřad stal součástí japonské kultury. Celá ceremonie má přesně předepsaná pravidla. Rozemletý čaj se bambusovou lžičkou čašaku vloží do čajové misky čawan. Matcha se postupně zalije vodou o teplotě max. 70 °C a bambusovou metličkou časen se čaj ručně šlehá do husté pěny.

 

Pro usuča, jemnější variantu čaje, použijte 2 lžičky čašaku na 70 ml vody a energicky míchejte ve tvaru písmene M. Pro silnější čaj koiča použijte 3-4 lžičky čašaku na 40 ml vody. Koiča má hutnější konzistenci a míchá se mírným krouživým pohybem.

priprava-tradicni

 

Obsah antioxidantů v Matcha Tea.

 

Uvolňování energie v porovnání s kávou.

 

Konkrétní reference

Mohlo by se Vám také líbit

16 dalších výrobků ve stejné kategorii: