

Naklíčené mungo chutí připomíná mladý hrášek – objevte tu vynikající chuť! Vhodné do salátů i polévek.
Naklíčené mungo chutí připomíná mladý hrášek – objevte tu vynikající chuť! Vhodné do salátů i polévek.
Tyto fazolky se specifickým aroma patří k nejvhodnějším plodinám k nakličování - naklíčením se významně zvyšuje obsah cenných látek. Klíčky mungo se nejčastěji konzumují syrové např. jako součást zeleninových salátů. Tepelně upravené mungo je vhodné do polévek i do směsí se zeleninou a masem.
Složení: Fazole barevná mungo – vigna zlatá. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Návod na přípravu:
Mungo přebereme, propláchneme a namočíme na 4 - 8 hodin do vody. Vaříme v nové vodě 25 - 45 minut do požadovaného změknutí, závisí to na stáří semen. Během vaření sbíráme pěnu z povrchu, osolíme až po uvaření.
Výživové údaje ve 100 g výrobku: Energetická hodnota 1453 kJ/ 347 kcal, tuky 1,2 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g), sacharidy 62,6 g (z toho cukry 6,6 g), vláknina 16,3 g, bílkoviny 23,9 g, sůl 0,038 g.
Hmotnost netto: 500g
Výrobce: MEDIATE, s.r.o., Libchavy 561 16, ČR, www.apotheke.cz
Jak balíme zásilky a čím je vyplňujeme?
Díky spolupráci se spřátelenými eshopy nám téměr odpadá povinnost kupovat materiál na vyplňování krabic, navíc řadu krabiček dokážeme získat od našich dodavatelů.
Snažíme se tedy o minimální spotřebu materiálu, který navíc ani sami nemusíme kupovat (jen velmi výjimečně). V balíčkách tak můžete najít papírové výplně, rozstříhaný karton, často rozřezané krabice a také plastové výplně, které získáváme z balíčků od dodavatelů. Snažíme se tedy balit co nejšetrněji k naší planetě! :)