

Jen velké a křupavé plátky lyofilizovaných jahod, žádná drť. Těžko je jinde koupíte levněji.
sladké a voňavé jahody, které uzrály na sluníčku
1 kg čerstvých jahod na 100g
bohatý zdroj vitamínu C po celý rok
Koupit čerstvé jahody, které jsou sladké a voní létem, se jen tak nepoštěstí. Jahody se rychle kazí, a proto se obvykle trhají nezralé, aby vůbec přežily cestu do obchodu. U lyofilizovaných jahod je to jinak. Hoví si na sluníčku až do chvíle, kdy jsou krásně červené. Sušení mrazem z nich odebere vodu, ale vše ostatní zůstává – výrazná chuť, omamná vůně i zářivě červená barva.
Lyofilizované jahody si zachovají většinu živin, vitamínů a minerálních látek. 1 kg lyofilizovaných jahod se vyrobí z přibližně 10 kg čerstvých plodů – v každých 100 g se tedy ukrývá asi kilo čerstvých jahod. I mimo sezónu tak budete mít postaráno o přísun vitamínů, a obvykle levněji ve srovnání s čerstvými plody.
Jak si vychutnat lyofilizované jahody?
Lyofilizované jahody můžete křupat jen tak samotné. Plátky se perfektně hodí jako svačina na výlety. Jsou lehoučké a nezkazí se ani v horku. Použijte je jako přísadu při vaření a pečení. Lyofilizované plátky jahod ozdobí dezerty a dodají svěží ovocnou chuť müsli nebo granole.
Náš tip
Děti milují plátky lyofilizovaných jahod. Možná ještě víc než čerstvé jahody, protože ty lyofilizované v puse zábavně křupou. Dopřejte dětem zdravou mlsku bez přidaného cukru, na sladkosti už ani nepomyslí.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
V bodech:
100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
úžasně křupavá textura
znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
Složení: Lyofilizované jahody 100 %
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě. Sáček vždy pečlivě uzavřete.
Balení: Znovuuzavíratelný potravinářský plastový sáček.
Hmotnost: 20 g
Výživové údaje na 100 g:
Energie | 1619 kJ/ 384,8 kcal |
Tuky | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 87,5 g |
z toho cukry | 77 g |
Vláknina | 13 g |
Bílkoviny | 4,7 g |
Sůl | 0 g |
Výrobce: PPD Delivery s.r.o., Smetanovo náměstí 328/1, Moravská Ostrava, 702 00 Ostrava – Kunčičky, IČO: 08966087
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích věnujeme nejvyšší péči. Předpisy a nařízení pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu.
Jak balíme zásilky a čím je vyplňujeme?
Díky spolupráci se spřátelenými eshopy nám téměr odpadá povinnost kupovat materiál na vyplňování krabic, navíc řadu krabiček dokážeme získat od našich dodavatelů.
Snažíme se tedy o minimální spotřebu materiálu, který navíc ani sami nemusíme kupovat (jen velmi výjimečně). V balíčkách tak můžete najít papírové výplně, rozstříhaný karton, často rozřezané krabice a také plastové výplně, které získáváme z balíčků od dodavatelů. Snažíme se tedy balit co nejšetrněji k naší planetě! :)
Nejlepší
Hrozně dobré