

Klasická kombinace chutí, která nikdy neomrzí. V hořké čokoládě se ukrývá celá lyofilizovaná jahoda.
Slaďoučké jahody a hořká čokoláda patří k sobě! Vyzkoušejte osvědčenou kombinaci chutí v lyofilizované variantě. Ideální pro ty, kdo si rádi dopřejí luxusní mlsání, ale nepotrpí si na přeslazené sladkosti.
Voňavé zralé jahody se vysuší mrazem, a proto jim zůstane většina výživových hodnot, prospěšných látek i báječná sladká chuť. Poté se obalí v prémiové hořké čokoládě, která jim dodá lahodnou kakaovou krustu. Tak si lyofilizované jahody zachovají svoji křupavost uvnitř i navenek.
Při mlsání lyofilizovaných jahod v čokoládě vás nemusí přepadat výčitky. Mrazem sušené jahody obsahují spoustu vitamínů a minerálů. A hořká čokoláda je známá svým obsahem antioxidantů. To je další důvod, proč tuhle sladkou dobrotu vyzkoušet.
Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?
Nechte celou kuličku pomalu rozplývat na jazyku a objevujte, jak se hřejivá chuť hořké čokolády mění v osvěžující ovocnou příchuť. Nebo se do jahody v čokoládě zakousněte a užijte si, jak báječně křupe. Ať už si lyofilizovanou jahodu v hořké čokoládě vychutnáte jakkoliv, okouzlí vás dokonalá souhra sladké a jemně hořké chuti.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
V bodech:
celá lyofilizovaná jahoda uvnitř každé kuličky
křupavá struktura
znovuuzavíratelný obal
Složení:Hořká čokoláda (88%) [cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), MLÉČNÝ tuk, emulgátory (lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát, přírodní aroma, sušené MLÉKO), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak).
Hořká čokoláda obsahuje minimálně 38% kakaové sušiny.
Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.
Země původu: EU
Skladování: Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Balení: Znovuuzavíratelný potravinářský plastový sáček.
Hmotnost: 200 g
Výživové údaje na 100 g:
Sůl (%) 0,01
Tuky (%) 30,0
-> z toho nasycené mastné kyseliny 17
Protein (%) 5
Vláknina (%) 7,2
Sacharidy (%) 51
-> z toho cukry 49
Energie 508 Kcal / 2118 KJ
Výrobce: PPD Delivery s.r.o., Smetanovo náměstí 328/1, Moravská Ostrava, 702 00 Ostrava – Kunčičky, IČO: 08966087
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích věnujeme nejvyšší péči. Předpisy a nařízení pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin, alergenů či dietetických informacích. Před použitím výrobku doporučujeme přečíst etiketu.
Jak balíme zásilky a čím je vyplňujeme?
Díky spolupráci se spřátelenými eshopy nám téměr odpadá povinnost kupovat materiál na vyplňování krabic, navíc řadu krabiček dokážeme získat od našich dodavatelů.
Snažíme se tedy o minimální spotřebu materiálu, který navíc ani sami nemusíme kupovat (jen velmi výjimečně). V balíčkách tak můžete najít papírové výplně, rozstříhaný karton, často rozřezané krabice a také plastové výplně, které získáváme z balíčků od dodavatelů. Snažíme se tedy balit co nejšetrněji k naší planetě! :)